Första praktiken som student

Första praktiken som student

 

Vill du veta hur det kan vara att gå ut på din första praktik som student?

Då har du kommit rätt!

 

Vem är jag?

Mitt namn är Saba Rashidi och jag läser till Digital Marketing Specialist på IHM Business School i Stockholm. Jag fick chansen att välja mellan olika utbildningar på IHM och valde att läsa till Digital Marketing Specialist, anledningen till detta är att marknadsföring alltid har fångat mitt intresse då jag sedan liten inspirerats av personer som jobbar inom business & företagande. Marknadsföring är en väsentlig del inom dessa områden och med hjälp av marknadsföring så kan man växa och nå ut till den rätta målgruppen som man är ute efter.

 

LIA – Lärande i arbete

I min utbildning så ingår det 2 praktik/LIA tillfällen som står för Lärande i Arbete. Jag tänkte berätta om min upplevelse som LIA praktikant på Digital Work4you. Värt att notera är att jag aldrig tidigare haft praktik och detta var min första gång och något som jag sett fram emot sedan jag började min utbildning på IHM. Att äntligen få använda sina kunskaper praktiskt! Dessa kunskaper som man har samlat på sig under studieperioden. Det är anledningen till varför jag valde just denna utbildning.

 

Vilka är DigitalWork4U?

DigitalWork4U är en marknadsföringsbyrå som erbjuder skräddarsydda lösningar till sina kunder. Företaget tar hand om allt från att utveckla en hemsida i WordPress till SEO, Google ads, skapa content på sociala medier samt Paid Social media. Behöver kunden broschyrer/visitkort eller en digital kurs så kan DigitalWork4U fixa detta antingen med egna konsulter eller via en underleverantör. DigitalWork4U har kunder inom olika branscher såsom skönhet, restaurang, bemanning/rekrytering och kontorshotell.

 

Höjdpunkter under praktiken

Den största höjdpunkten med praktiken fram tills idag har varit att få testa på hur det är att arbeta som konsult på en byrå och hur hela den processen går till med att skapa resultat åt kunden.

 

En annan väldigt viktig höjdpunkt för mig har varit att jag fått förtroende och vara en aktiv del i företagets arbete, genom att jobba med deras “stora” och små” kunder.

 

Topp 3 händelser med LIA

 • Förtroende och ansvar från min handledare – Har fått ett bättre självförtroende, samt känner mig som en aktiv del i företaget.
 • Självständighet – Man blir mer oberoende och kan lära sig en hel del när det blir utmanande.
 • Flexibilitet & Arbetstiderna – Jag kunde jobba både remote eller sitta på kontoret och även arbetstiderna var flexibla.

 

Mina arbetsuppgifter under praktiktiden

Första dagen så började vi med introduktion genom att ha ett möte på ett av kontoren som ligger i Danderyd, Sanna Office, där blev jag uppmött av min handledare som även är verksamhetschefen. Jag fick dator och en fast kontorsplats. På kontoret fanns det även ett gym som man jag fick nyttja gratis.

Under vårt första uppstartsmöte gick vi igenom vilka delar jag önskade arbeta med och lära mig mer om. Sedan tog vi tillsammans fram en plan på vilka kunder som jag skulle jobba med för respektive uppdrag.

 

Under mina 10 veckors praktik som LIA fick jag arbeta med nedan:

Kund 1: Kunden äger en Klinik där de inriktar sig i Plastikkirurgi & Medicinsk hudvård.

Mina arbetsuppgifter:

 • SEO Teknisk analys (Tech audit) som är en analys av hemsidan och sedan utifrån den så fick jag optimera deras hemsida baserat på vad som kan vara mest väsentligt att åtgärda, tex exempel kan det vara pagespeed alltså hur snabbt sidan laddar.
 • SEO som står för Sökmotoroptimering och det är i grund och botten hur man optimerar en hemsida för att den ska kunna ranka/synas så högt som möjligt på sökresultatet.
 • Gjorde sökordsanalys och skapade en sökordsannons i Google Ads.

 

Kund 2: Kunden erbjuder att hjälpa företag och privatpersoner i hemmet med städning, blommor, djurpassning, kalas, barnpassning etc

Mina arbetsuppgifter:

 • SEO Teknisk analys (Tech audit) av deras hemsida.
 • Fick möjligheten att själv få presentera resultatet till kunden

 

Kund 3: Kunden hjälper arbetslösa med att komma ut på arbetsmarknaden

Mina arbetsuppgifter:

 • Ta fram content till en Facebook annons
 • Lägga upp annonsen på Facebook (Paid Social media)

 

Tips till dig som ska på LIA

 • Var inte rädd – Våga fråga och be om hjälp, du är där för att lära dig!
 • Visa framfötterna – Det är alltid bra att visa framfötterna vilket kan leda till goda kontakter, framtid jobbmöjligheter samt en starkare portfolio.
 • Lägg inte allt för stor press på dig själv – Ta inte vatten över huvudet och tro inte att någon har stora förväntningar av dig.
 • Försök lära dig så mycket du kan och testa på så mycket det går.

 

Det har varit otroligt spännande och lärorikt att praktisera hos DigitalWork4U!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HÅLL KONTAKTSociala medier
Följ och Gilla oss
HÅLL DIG UPPDATERADNyhetsbrev
Fyll i din e-post

  Copyright by Digital Work For You. All rights reserved.

  Copyright by Digital Work For You. All rights reserved.